вторник, 12 април 2016 г.

Как да изляза на първа страница в Google?

В следващите редове ще ви представя някои от основните техники и съвети за оптимизация на сайт в Гугъл. Огромен брой читатели си задават често въпроса: Как сайтът ми да излезе на първа страница в търсачката? Прочетете тези съвети, както и другата ценна статия в блога - Дребни SEO съвети за начинаещи. Сред тях ще откриете всичко онова, което би ви било полезно, ако решите сам да оптимизирате своя сайт. Новите техники са съобразени и с нововъведените от Google алгоритми Panda и Penguine, заради които много сайтове получиха бан или филтър.

1. Стремете се ключовите думи, по които ще оптимизирате в URL на сайта ви да са максимално близо до основното URL. Пример: http://сайтътви.com/seo . От ключово значение за доброто SEO е и това SEF адресите да бъдат пренаписани в качествен вид. В този ред на мисли е добре да сложите качествено описание на самия сайт ( до пет думи ), както и на мета таговете, мета ключовите думи, както и на текста и алтернативния текст на снимките, ако притежавате такива.

2. Направете си профил или фирмен такъв в Google Plus и споделяйте и коментирайте. Това ще придаде допълнителен тръст на сайта ви. Следващата стъпка е да интегрирате Google Plus с вашия сайт и съдържанието, което публикувате. Препоръчително е да добавите и Google Authorship, т.е приставка, с която ще се появявате като автор на определена статия в търсачката. Също доста важно от СЕО гледна точка :)

Активирането на приставката става по следния начин:

- Поставяте <link rel=”author” href=”линк към Google+ профила” /> в <head> частта на сайта или страницата.
- Добавяте  в Google+ профила си, че пишете за точно този сайт: Edit profile > Contributor to

3. Създайте акаунт в Google Webmaster Tools. По този начин Google ще може да кореспондира по-успешно с вас, а вие ще можете доста по-лесно да следите всички новости и промени в индексирането на сайта ви.

4. Използвайте социалните мрежи колкото се може повече. Харесвайте, споделяйте, коментирайте ваше съдържание, а персоналните оценки от хората биха ви били от голяма помощ при SEO-то. Тежестта на линковете от социалките не е особено голяма, но цялостната активност в тези мрежи със сигурност има значение от гледна точка на оптимизацията.


- Налинкване и избор на ключовите думи, по които ще се оптимизира сайта – болд-ване, хипервръзки и външни връзки, но не е необходимо да бъдат слагани в метаописанията и заглавията.

- Оправяне на URL адресите и SEF адресите. Най-оптималният вариант от гледна точка на СЕО-то е да бъдат от рода на http:/ginekolog-yanchodelchev.com/гинекологични-прегледи   да кажем, т.е – кирилизирани.

- Създаване на заглавна страница, която също да бъде оптимизирана по ключовите думи и да е уникална – без копи-пейст и спинване. В нея трябва да има подробно инфо с насоки за това какво има в онлайн магазина, инфо за продуктите, категориите т.н.

- Изкарване на логин формата на заглавна страница, не на отделна, което не се котира особено добре сред търсещите машини.

- Добавяне на специализирани статии с нови продукти и като цяло най-интересното от „света” на подаръците, сувенирите и т.н. Също изключително полезно от гледна точка на SEO.

- Ключовите думи в сайта трябва да бъдат слагани под всякаква форма – например, ако се оптимизира по „подаръци”, в статиите трябва да се слагат „подаръците”, „подарък”, „подаръкът”, „подаръка” и т.н.

- Добавяне на новите статии, продукти, промоции и т.н. в социалните мрежи и Гугъл плюс.

- Добавяне на възможност за потребителите да публикуват коментари или ревюта за продуктите – това ще добави нова доза „уникалност” в сайта.

- Анализ на ключовите думи и подходящият им подбор, използвайки новият инструмент на Г. - Keywords Planner.

- Ключовите думи трябва да бъдат между  3 и 10 процента от целия текст – иначе Пингвинът може да се намеси и да обърка сметките. Препоръчително е тези думи да се слагат в началото и в края на текста – също доста полезно за обхождащите машини.

- Премахване на страниците с дублирано съдържание, както и с нискокачествено такова, премахване на таговете, както и задължително писане на уникални title и description. Може се прави SEO на всяка отделна категория, статия или дори снимка. Може да се добавят и снипети с възможност за гласуване и ранкинг на отделните продукти или категории.

 - Публикуване на релевантни и интересни прес съобщения до тематични сайтове и медии.

- Трябва да се внимава за прекалено насищане на ключови думи във футера или страничните ленти на сайта.

-Поставяне на чат модул за връзка с клиенти
 
- Особено полезно е разнообразието при анкор текстовете, както и brandна сайта – добавяне на автори, автентични профили и акаунти, пълна информация за контакти, собственици на сайта, маркетингови кампании и т.н.

- Други много полезни СЕО хитринки с линкове – връзки от PDF или Word файлове, коментари и линкове в големи портали и сайтове като Амазон, Linkedin и други англоезични с много голям PR, имейли до познати и приятели с линк в тях и т.н.1 коментар:

  1. Тези СЕО съвети наистина могат да бъдат от помощ на всеки, който е решил да се занимава с оптимизация. Лошото е, че поради огромния наплив от оптимизатори напоследък, подобен род хитринки започват да се експлоатират и видоизменят. Това от своя страна не помага особено на качествените SEO майстори, които влагат много труд и усилия...

    ОтговорИзтриване

Въведете своя коментар тук